Slik jobber piratene & bransjen

Publisert
Sist oppdatert

Nettpiratene: Filmer konverteres til nedlastbare filer. Ligger ute på IRC, FTP-servere og andre nettsider, og kan lastes ned på brukerens datamaskin.

Også filmer som streames, det vil si de filmene du kan se via nettet uten å laste dem ned, omfattes.

”Hard goods piracy.” Det vil si salg, utlån og leie av illegale kopier, for eksempel i DVD, VCD eller VHS-format. Selges ofte på nettauksjoner, og i avisenes rubrikkannonser.

Hvor får de filmene fra?

Piratkopier finnes i ulike varianter, og kvaliteten varierer sterkt. I praksis kan du risikere å få alt fra dårlige opptak med videokameraer fra kinosalen, til filmer fra profesjonelle DVD-fabrikker som lager piratkopier av en originalfilm. Såkalte kikkekopier for bransjen og filmanmeldere havner også ofte på avveie.

Motion Picture Association (=MPA) jobber aktivt for å få til et internasjonalt samarbeid mot filmpiratene: Fokus settes på å endre landenes lovverk og myndighetenes oppfølging av lovbruddene, slik at piratene kan stilles for retten.

I tillegg til å bistå de ulike landenes myndigheter med saksinformasjon, jobbes det også for å støtte de legitime og lovlige aktørene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer