Slik jobber piratene & bransjen

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

  • Nettpiratene: Filmer konverteres til nedlastbare filer. Ligger ute på IRC, FTP-servere og andre nettsider, og kan lastes ned på brukerens datamaskin.

    Også filmer som streames, det vil si de filmene du kan se via nettet uten å laste dem ned, omfattes.

  • ”Hard goods piracy.” Det vil si salg, utlån og leie av illegale kopier, for eksempel i DVD, VCD eller VHS-format. Selges ofte på nettauksjoner, og i avisenes rubrikkannonser.

Hvor får de filmene fra?

Piratkopier finnes i ulike varianter, og kvaliteten varierer sterkt. I praksis kan du risikere å få alt fra dårlige opptak med videokameraer fra kinosalen, til filmer fra profesjonelle DVD-fabrikker som lager piratkopier av en originalfilm. Såkalte kikkekopier for bransjen og filmanmeldere havner også ofte på avveie.

Motion Picture Association (=MPA) jobber aktivt for å få til et internasjonalt samarbeid mot filmpiratene:

  • Fokus settes på å endre landenes lovverk og myndighetenes oppfølging av lovbruddene, slik at piratene kan stilles for retten.

    I tillegg til å bistå de ulike landenes myndigheter med saksinformasjon, jobbes det også for å støtte de legitime og lovlige aktørene.

    I 2000 ble det iverksatt over 60.000 etterforskninger, og over 18.000 av disse resulterte i aksjoner sammen med lokale myndigheter.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer