Økonomiske nyttårsforsetter

Slik kan du «booste» økonomien i 2021

En fersk undersøkelse viser at halvparten av oss har satt klare og tydelige økonomiske mål for det nye året. Se hvilke mål vi har, og hvordan vi kan nå dem.

SPARING: Forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand forklarer hvorfor du bør ha en bufferkonto. Video: Cecilie Tvetenstrand. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er godt i gang med 2021, og selv om hverdagen har «rammet» oss, er det ikke for seint å sette noen økonomiske mål for dette nye året.

I en helt ny undersøkelse DNB har gjennomført, svarer én av fire at de tror den personlige økonomien deres vil forbedres det kommende året.

Det er særlig de yngste som har tro på forbedret økonomi, den aldersgruppa som tidligere sagt at de har vært mest bekymret og påvirket av coronavirusutbruddet.

Nytt år - nye mål

Rundt halvparten av oss har satt seg økonomiske nyttårsforsetter for 2021, ifølge DNB-undersøkelsen, og forsettene fordeler seg slik:

  • Spare mer (23 prosent)
  • Bruke mindre penger (19 prosent)
  • Ha «shoppestopp» (12 prosent)
  • Betale mer på lånet (11 prosent)
  • Jobber mer/ta ekstravakter (11 prosent)
  • Kjøpe mer brukt (11 prosent)
  • Sette opp budsjett (9 prosent)
  • Begynne å spare til pensjon (5 prosent)

Slik når du målene

Dinside har tidligere skrevet en god del om blant annet sparing, nedbetaling av gjeld og pensjon. Med utgangspunkt i nyttårsforsettene over, kommer vi med noen forslag til hvordan forsettene kan oppnås.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer