Bruke opp BSU-sparingen

Slik kan du bruke BSU - etter boligkjøpet

Hvis du ikke har brukt BSU til å kjøpe bolig, er det andre måter å benytte pengene på. Husk bare at du ikke må bryte avtalen.

BSU + BOLIG: Har dere nettopp kjøpt bolig uten å bruke opp pengene på BSU? Dere kan bruke sparepengene til annet enn boligkjøp, men pass på å holde dere innenfor reglene som følger med kontoen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
BSU + BOLIG: Har dere nettopp kjøpt bolig uten å bruke opp pengene på BSU? Dere kan bruke sparepengene til annet enn boligkjøp, men pass på å holde dere innenfor reglene som følger med kontoen. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Populariteten til boligsparing for unge (BSU) har falt de siste par årene, viser tall fra SSB.

- Høye boligpriser og krav om 15 prosent egenkapital gjør at boligsparing bør være topp prioritet for unge, mener Hanna Folkvord, finansrådgiver i DNB.

Ifølge en undersøkelse Respons analyse har gjennomført på oppdrag for banken, angrer nesten halvparten av folk i alderen 25 til 34 år på at de ikke begynte å spare til bolig tidligere.

Men hva gjør du hvis du har kjøpt bolig uten å bruke sparepengene dine i BSU?

Kun til bolig

Kanskje har du kjøpt bolig sammen med en venn eller kjæreste, og så har dere bare brukt den ene sine sparepenger.

For pengene du har satt inn i BSU brukes til boligkjøp, nedbetaling av boliglån eller begge deler. Du kan ikke bruke pengene til noe annet enn bolig.

- Eventuelt kan du sette opp BSU-kontoen som trekkonto for renter og avdrag på boliglån. Velger du denne løsningen, derimot, kan du ikke fortsette sparingen, sier Folkvord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer