Coronaviruset

Slik kan du corona-straffes

Brudd på reglene kan i verste fall koste deg 20.000 kroner - eller mer.

KARANTENE? Det kan koste deg dyrt å bryte karantenereglene - eller å reise utenlands når det er frarådet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KARANTENE? Det kan koste deg dyrt å bryte karantenereglene - eller å reise utenlands når det er frarådet. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Brudd på coronatiltak og smittevernregler kan gi store bøter, noe flere har fått erfare de siste ukene.

Nå kan du dessuten «straffes» om du drar på harryhandel til Sverige.

Dette kan koste deg 20.000 kroner

Vi har spurt Helse- og omsorgsdepartementet om på hvilken måte man kan straffes om man ikke følger smitteverntiltakene som ble innført i mars for å forhindre smitte av corona.

De viser til nasjonale retningslinjer for behandlingen av brudd på smittevernloven, om hvordan disse lovbruddene skal behandles. Retningslinjene er gitt av riksadvokaten til politi og påtalemyndigheter 16. mars, der formålet er redusert smitterisiko og smittetakt.

Dette inkluderer hvordan brudd på regelverk som er innført som følge av coronaepidemien, skal straffeforfølges. I verste fall gis bøter på 20.000 kroner - eller mer.

Terje Nybøe, førstestatsadvokat hos Riksadvokaten, sier til Dinside at det såvidt han kjenner til ikke har vært gitt bøter for overtredelse av hytteforbudet.

- Det har imidlertid vært gitt flere bøter for personer som har brutt reglene om karantene og isolasjon. Bøtene har i tråd med våre retningslinjer, med enkelte unntak, ligget på 20.000 kroner, sier Nybøe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer