Slik kan du reise tryggere med store mengder kontanter

Dobbelforsikring er som regel unødvendig, men skal du til Hellas nå kan det gi deg ekstra trygghet.

SLIK FORSIKRER DU REISEKASSA: Med flere forsikringerm, kan du reise med større pengesummer i kontanter og fremdeles være forsikret. Foto: NTB SCANPIX
SLIK FORSIKRER DU REISEKASSA: Med flere forsikringerm, kan du reise med større pengesummer i kontanter og fremdeles være forsikret. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den økonomiske usikkerheten i Hellas, gjør at flere oppfordrer reisende til å ta med seg en større andel kontanter enn vanlig. DNB anbefaler i dag alle reisende om å ta med seg alle pengene de har tenkt å bruke på Hellas-ferien, i kontanter.

- Alle som skal til Hellas bør tenke gjennom hvor mye penger de planlegger å bruke gjennom oppholdet, og ta med seg hele dette beløpet pluss litt ekstra buffer i kontanter, sier informasjonsdirektør i DNB, Even Westerveld, i en pressemelding.

Men før du løper til banken for å ta ut hele reisebudsjettet i kontanter, skal du imidlertid huske på at du kun har begrenset dekning for kontanter i reiseforsikringen.

Dersom noe skulle skje, og du blir frastjålet pengene, vil du kun få erstattet en begrenset sum.

Alle forsikringsselskapene Dinside har snakket med, anbefaler deg derfor å betale det du kan av hoteller og leiebil og andre utgifter på forhånd via kredittkort, og at du selvsagt bruker kort der det er mulig når du først kommer ned.

LES OGSÅ: Ikke legg igjen kontanter på hotellrommet

Dobbelforsikret = dobbelt så mye kontanter

De fleste forsikringsselskapene gir idag en dekning på 3.000 kroner for kontanter per forsikret i en standard reiseforsikring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer