Slik kan du spare tusener

Har du glemt viktige fradragsposter?

En kroner her og en kroner der... Ikke overse viktige poster. Foto: Colourbox.com
En kroner her og en kroner der... Ikke overse viktige poster. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Først av alt: Har du levert selvangivelsen elektronisk og glemt å trekke fra noe på skatten, kan du fortsatt gå inn og endre postene. Endelig leveringsfrist er torsdag 30. april.

Nytt av året

Det er alltid noe nytt å huske på når det er tid for å kontrollere selvangivelsen. Høyere ligningsverdi på bolig og økt foreldrefradrag er noe av det du kan merke på skatteoppgjøret i år. Derfor er det verdt å bruke noen minutter ekstra for å undersøke hvordan dette påvirker din økonomi.

Dette er nytt i år

Viktige sjekkpunkter

Vi har skrevet mange artikler om skatt og årets selvangivelse. Nå er det på tide å oppsummere de viktigste punktene og lede deg til de riktige postene.

Har de beregnet riktig skatt?Du kan sjekke om ligningskontoret har benyttet riktige verdier når de har beregnet skatten din. DinSide har en enkel skattekalkulator (som bare kan brukes av lønnstakere som bor sør for Tromsø), og det tar deg et halvt minutt å dobbeltsjekke skattemyndighetenes utregninger.

    >>> DinSides skattekalkulator
SkatteklasseLigninskontoret kjenner ikke til om du har endret sivilstatus eller livssituasjon det siste året. Hvis du har giftet deg og forsørger ektefelle, eller har blitt enslig forsørger av barn i perioden 1. november 2007 til 31. desember 2008, bør du gi beskjed om dette. Det gir deg rett til å lignes i skatteklasse 2, og der betaler du mindre skatt. Blir du plassert i feil skatteklasse, kan det hende du betaler opptil 11.000 kroner for mye i skatt. Du finner skatteklasse på toppen av selvangivelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer