Nytt regjeringssamarbeid

Slik kan ny regjering påvirke deg

Både lommeboka og arbeidshverdagen din kan bli drastisk endret når Støres regjering er på plass.

HJEMMEBESØK: Partileder Audun Lysbakken i SV fikk dette servert da har var hjemme hos Ap-leder Jonas Gahr Støre. Nå spørs det hvilken regjering den kommende statsminister Støre vil servere oss... Video: Maja Walberg Klev Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vår neste statsminister heter Jonas Gahr Støre, men hvilken regjering han klarer å sette sammen, er ennå uvisst.

Likevel kan det potensielle regjeringssamarbeidet mellom Arbeiderpartiet (Ap), Sosialistisk Venstreparti (SV) og Senterpartiet (Sp) legge noen føringer for hvordan deres statsbudsjett vil påvirke lommeboka di.

I tillegg kan varslede endringer fra valgkampen ha vesentlig innvirkning på arbeidshverdagen til flere av oss.

Nye vikariat-lover

La oss ta det siste først: I forbindelse med årets valg har Ap varslet at de vil fjerne den generelle adgangen til midlertidige ansettelser i løpet av de første hundre dagene med ny regjering.

Bakgrunnen for dette valgkamputspillet er at Erna Solbergs regjering åpnet for å ansette arbeidstakere midlertidig i tolv måneder uten spesiell grunn tilbake i 2015, noe som førte til en stor offentlig debatt og 1,5 millioner arbeidstakere som streiket i protest.

Dersom Støres regjering fjerner muligheten til å ansette arbeidstakere uten noen bestemt grunn i tolv måneder, er vi tilbake til at arbeidsgivere må benytte de andre hjemlene til midlertidig ansettelse i arbeidsmiljøloven.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer