Statsbudsjettet 2022

Slik kan ny regjering påvirke lommeboka di

Kun få dager etter at det første forslaget til statsbudsjett ble lagt fram, er det flere ting som kan bli annerledes enn i budsjettforslaget når ny regjering trer til.

KORT SAGT: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl forklarer kort hvordan forslag til statsbudsjett for 2022 vil påvirke deg. I saken under kan du lese om endringene som sannsynligvis kommer med ny regjering. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den endelige spikringen av statsbudsjettet for kommende år kan ses på som en trilogi:

  • Først kom den avtroppende Solberg-regjerings forslag til statsbudsjett tirsdag 12. oktober. Fram til den nye regjeringen ledet av Støre formelt er innsatt, som vanligvis skjer påfølgende fredag, fungerer den sittende regjeringen som et såkalt forretningsministerium.
  • Det spesielle i år er imidlertid at vi kan være helt sikre på at budsjettet endres to ganger til før det vedtas.
  • Rundt 10. november legger ny regjering - bestående av Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) - fram sin tilleggsproposisjon, der de skal endre Solberg-regjeringens budsjett, omprioritere og finne plass til sine politiske merkesaker. Deretter skal de forhandle om enighet med SV, slik at et nytt budsjett foreligger i desember.

Din økonomi med ny regjering

Både ut fra budsjettforslaget, som allerede er lagt fram, og innholdet i regjeringsplattformen til Ap og Sp som ble offentliggjort 13. oktober, kan vi si noe om hva du og di lommebok kan forvente i 2022.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.