Parforhold og bolig

Slik kjøper du deg inn i bolig

Ikke bli «leieboer» hos samboeren.

LEIE VERSUS EIE: Bor du i samboerens leilighet uten å ha kjøpt deg inn i boligen, kan det gå deg ille ved samlivsbrudd. Les hvorfor, og hvordan du kan unngå denne boligfellen i saken under. Illustrasjonsfoto: Eilin Lindvoll.
LEIE VERSUS EIE: Bor du i samboerens leilighet uten å ha kjøpt deg inn i boligen, kan det gå deg ille ved samlivsbrudd. Les hvorfor, og hvordan du kan unngå denne boligfellen i saken under. Illustrasjonsfoto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

Sett at du møter drømmekvinnen eller -mannen, og du kan ikke se for deg å leve én dag uten henne eller ham.

Så da selger du like godt den lille leiligheten din og flytter inn i partnerens større bolig, hvor dere blir boende i flere år, deler utgiftene til strøm og annet, kjøper inn mat hver uke, og kanskje dere til og med spleiser på en oppussing av badet også.

Men så en dag tar forholdet slutt, og du må flytte ut. Det er jo tross alt ikke din leilighet, men det burde den vært, mener eksperten.

- Kan bli økonomisk ødeleggende

- Dette er boligfellen alle bør passe seg for. Når du ikke kjøper deg inn i samboerens bolig, vil du stå uten boligformue hvis forholdet tar slutt, og det kan bli ødeleggende for økonomien din, sier forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea til Dinside.no.

Du kan altså forbli leietaker hos samboeren din gjennom hele forholdet, og det er ikke uvanlig, ifølge forbrukerøkonomen. Det klassiske er at du kjøper mat og står for andre løpende utgifter, mens den som eier boligen betaler ned på boliglånet sitt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer