Slik kommer du deg videre til jobbintervju

– Selg deg selv og gjør deg bemerket, sier Manpower.

En god søknad kan være utslagsgivende for å komme til intervju når du ikke er 100 prosent kvalifisert for stillingen. Mangler du relevant erfaring kan du vise til erfaring fra andre områder du mener kan kompensere for dette. Foto: Colourbox.com
En god søknad kan være utslagsgivende for å komme til intervju når du ikke er 100 prosent kvalifisert for stillingen. Mangler du relevant erfaring kan du vise til erfaring fra andre områder du mener kan kompensere for dette. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge Manpower er CV-en det aller viktigste dokumentet når du skal søke ny jobb. En ryddig og relevant CV kan sikre deg drømmejobben, særlig i kombinasjon med en søknad som viser hvem du er og hvorfor nettopp du er kvalifisert.

I likhet med CV-en bør ikke søknaden din være masseprodusert. Det anbefales en kort og konsis søknad, og du kan gjerne vise til kvalifikasjoner i CV-en.

– Jeg ser etter søknader som viser energi og kreativitet, og som har god struktur og et godt språk, sier Thor Bendik Weider, konserndirektør i Manpower til DinSide.

Telefonen som kan koste deg intervjuet

Weider anbefaler å ta en telefon til kontaktpersonen både for å innhente mer informasjon om stillingen, og for å gjøre seg bemerket hos den som er ansvarlig for rekrutteringen. Men du må ha en agenda når du ringer:

– Her gjelder det å ringe med relevante spørsmål. Det kan slå negativt ut hvis man ringer og spør om informasjon som allerede er oppgitt i stillingsannonsen. Gjør du et dårlig inntrykk i telefonen kan det koste deg muligheten til å komme på intervju, advarer Weider.

En telefon til kontaktpersonen kan være spesielt viktig om din erfaringsbakgrunn ikke matcher 100 prosent med kravene i utlysningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer