Slik lager du kjærestekort

Kjærester, samboere, reisepartnere? Lag en spleisekonto!

KJÆRESTEPAR I 2015-DA'R: Du trenger ikke felles økonomi for å ha et felles bankkort. Med et par enkle steg blir det å spleise på middager langt enklere.
KJÆRESTEPAR I 2015-DA'R: Du trenger ikke felles økonomi for å ha et felles bankkort. Med et par enkle steg blir det å spleise på middager langt enklere. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hei vent, det er min tur til å betale!

- Neida, jeg tar det, jeg.

- Gi deg, du betalte i går!

Og så videre, og så videre, og så videre. Slike meningsløse samtaler er vanlig kost i mange kjæresteforhold, ulike former for samboerskap, på reisefot eller hvor det nå enn skulle være hvor to personer forsøker å ha et spleiseforhold.

Det finnes en enkel løsning: Kjærestekort. Eller kollektivkort, kompiskort, familiekort, reisekort eller hva det nå enn skulle være.

Ved å ha én felles bankkonto, som dere begge overfører like mye penger til hver måned, kan dere ha ett felles (eller to) bankkort som effektivt avliver spleisekranglingen.

Følger du denne guiden, kan du spleise med et sveip. Vi tar her utgangspunkt i DNBs nettbank, men prinsippene vil være de samme uansett hva slags bank du bruker.

LES OGSÅ: Skjuler forbruket for partneren – ikke bare kvinner som gjemmer handleposer i skapet

Steg 1: Lag kontoen

Den felles pengebingen deres må huses i en bankkonto en av dere må opprette.

Dette gjøres på få sekunder i nettbanken. Hos DNB trykker du bare på «Dagligbank og lån» øverst i nettbanken, velger «Åpne ny konto» og følger instruksjonene for å lage en ny brukskonto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer