Nabokrangel

Slik løser du nabokonflikten

Det klages på alt fra trær som sages ned, til naboens stinkende matlaging og hvorvidt det er greit at naboen mater fuglene. Vi gir deg svar på hva du må tåle fra naboene.

VIL HA SLUTT PÅ DETTE: En blokkbeboer klager på at en annen beboer mater fugler på egen balkong, samt strør fuglemat under busker og trær i fellesarealet daglig. Er det greit? Se hva advokaten svarer i saken under. Foto: Shutterstock/NTB
VIL HA SLUTT PÅ DETTE: En blokkbeboer klager på at en annen beboer mater fugler på egen balkong, samt strør fuglemat under busker og trær i fellesarealet daglig. Er det greit? Se hva advokaten svarer i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har brukt betydelig mer tid innenfor husets fire vegger, i hagen og nærområdet i det siste.

Dermed har du kanskje måttet tåle naboens hverdagslige uvaner, eller kanskje oppussingsprosjektene til de vegg i vegg har irritert vettet av deg.

Kommunikasjonssjef Pål Rune Eklo i Gjensidige kan fortelle at det har blitt meldt inn et høyere nivå rettshjelpsaker til dem under pandemien enn ellers. For perioden juni til august i år var det 147 saker mot 94 saker i tilsvarende periode i 2019 - det er en økning på 56 prosent.

– Rettshjelpssaker omhandler imidlertid ikke bare nabokrangling - rundt én av tre rettshjelpssaker gjelder nabokonflikter. Trenden er den samme som tidligere under pandemien: Det er flere saker, men ikke nødvendigvis større utbetalinger, noe som tyder på mer «småkrangling», sier Eklo til Dinside.

Men hva må du egentlig tåle fra naboene - eller hva må de tåle fra deg?

Advokatene svarer

Advokatenhjelperdeg.no er en tjeneste fra Advokatforeningen med mål om å gjøre advokatenes tjenester lettere tilgjengelige for forbrukere flest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer