Slik lurer de deg på telefonen

Enda en ny svindelmetode du bør være oppmerksom på.

LEGG PÅ: Hvis noen ringer og tilbyr deg hjelp for noe du aldri har bedt om - legg på med en gang. Foto: Colourbox.com
LEGG PÅ: Hvis noen ringer og tilbyr deg hjelp for noe du aldri har bedt om - legg på med en gang. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle som har observert feil type selger i aksjon på en elektrokjede, vet at det er den enkleste sak i verden å pepre en relativt intetanende kunde med ord og uttrykk som vedkommende overhodet ikke har noen forutsetning for å forstå.

Ord er makt, og det har blant annet telefonsvindlere forstått for lenge siden. Nå har de ifølge det britiske forbrukerorganet Which? tatt oppfinnsomheten enda et steg videre.

- Ringer fra Microsoft

Ifølge Which? har flere briter blitt utsatt for svindelforsøk der de blir oppringt av personer som hevder de representerer enten Microsoft eller din bredbåndsleverandør.

Deretter hevder de at PCen til de oppringte personene inneholder et farlig virus, før de tilbyr seg å geleide dem gjennom en rekke punkter som angivelig skal ordne opp i problemet.

Svindelen er smart fordi den for det første appellerer til PC-brukeres store skrekk - virus -, og for det andre fordi de som ringer framstår som barmhjertige samaritaner som ønsker å hjelpe.

Feil som ikke er feil

For virkelig å overbevise den troskyldige PC-brukeren kommer forespørselen om å hente opp et såkalt terminalvindu, hvor de får beskjed om å skrive inn en bestemt kommando. Denne kommandoen lister opp en rekke feilmeldinger som angivelig skal vise at noe er galt med maskinen, men dette er simpelthen prosesser som ikke innebærer at noe som helst er galt med PCen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer