Slik lurer du påsketyven

Påskeferien er høysesong for innbruddstyver. Men med billige og enkle hjelpemidler, kan du lure dem til å tro du er hjemme, og da er det i stedet naboen som får svi... Les våre råd og unngå en trist avslutning på påskeferien.

Slik lurer du påsketyven
Publisert

Hver dag skjer omkring 50 innbrudd eller tyveri i boliger, og en tredjedel av disse skjer mens huseierne er bortreist.

Ferietomme hus er med andre ord "ren lykke" for heltidsarbeidende innbruddstyver. I likhet med de fleste andre yrkesgrupper vil også de ha arbeidsro...

Hvis tyven absolutt har bestemt seg for å besøke ditt hjem, er det dessverre lite du kan gjøre for å forhindre innbruddet. De fleste tyver velger imidlertid et annet bytte, hvis ditt hus ser bebodd ut.

Vi har samlet en del triks slik at potensielle pøbler går forbi akkurat ditt hus i jakten på lettjente innbruddsgevinster. Det er liten tvil om at mange av tiltakene er så banale at du lett drar på smilebåndet av dem, men dette er også tiltakene politi og forsikringsselskap anbefaler, så vi antar at de snakker av erfaring.

Dessuten - Hva i all verden har du å tape??

Sjekklisten for påskeferierende huseiere

Fortell naboene at du reiser bort. Vet de det kan de reagere om de ser folk i og ved huset, enda bedre er det om dere samarbeider. Spør naboen om han kan lage spor i snøen, måke, tømme postkassen og fylle i søppelsekken. Da virker det som om noen er hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer