Slik lurer vi barna

Er det mark i snø? Og er det farlig å svelge tyggegummi? Vi avslører fem foreldreløgner.

Du kan bli syk av å spise snø, men mark får du ikke. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.c
Du kan bli syk av å spise snø, men mark får du ikke. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.c Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du blir hyper av godteri, og svelger du tyggegummien, ligger den syv år i magen. Lyder dette kjent? Vi avslører disse og flere usannheter foreldrene dine fortalte deg.

For mye sukker gjør deg hyperaktiv.Alle vet at sukker ødelegger tenner og er usunt. Men det er også en utbredt oppfatning at sukkerinntak gjør unger vanskeligere å styre.Sannheten: Studier fra forskning.no viser at sukkertilførsel ikke har noen tilknytning til økt aktivitetsnivå. Det må nok andre, sterkere midler til. Overraskende nok så har man funnet at sukker kan ha en beroligende effekt på barn.

Test deg selv: Avhengig av sukker?

Ikke svelg tyggisen din!Den vil nemlig ligge i magen i syv år. Et øyeblikk smakte den frisk og deilig, og det neste måtte du bli kvitt den. Da var det enkleste å svelge den, selv om tyggegummiklumpen i magen din bare ville bli større og større…Sannheten: Tyggisen følger den samme ruten som all annen mat og vil ikke oppholde seg i fordøyelsessystemet lengre enn nødvendig. Tyggegummi er derimot vanskelig å fordøye og er visstnok intakt når den kommer ut.

Les også: Tyggegummi som vasker tennene

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer