Slik lures du til å handle

Når ferie- og skattepenger strømmer inn i norske konti har markedsførerne allerede ventet på deg i lang tid. Planen er å få deg til å svi av pengene i deres butikker.

Halv pris av hvilken pris?
Halv pris av hvilken pris? Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kremmernes kasser klinger muntert i disse dager. Med både skatte- og feriepenger er folk handlelystne. Men butikkene er ikke fornøyde før de har skviset deg maksimalt, og med store kampanjer forsøker de å få deg til å tro at du har gjort et kupp. Halv pris av veiledende priser er omkvedet i mye av sesongens salgsmateriell.

Ikke la deg lure

- Ikke la deg lure! Du må ta utgangspunkt i hva varen faktisk koster heller enn å se på hva den kostet før, sier Martin Halsos i Forbrukerrådet til Bergensavisen.

Skroll ned for mer

Forbrukerrådet opplyser om at flere forretninger kjører kampanjer hvor de veiledende prisene ikke er korrekte.

- Flere forretninger oppgir gal veiledende pris. Den korrekte prisen er den prisen som for eksempel en importør eller en produsent angir. Sportsforretningen XXL, G-Sport - særlig Super G på Alnabru i Oslo - har vært ille. Men etter en runde med oss har de moderert seg, sier Olaf Schanke, førstekonsulent i Forbrukerombudet til DinSide.

For at en veiledende pris skal kunne sies å være korrekt, må minst en tredjedel av omsetningen selges til denne prisen. Videre trekker Schanke frem at prisene skal gjelde for nye varer og modeller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer