Slik makser du resten av ferien i 2016

Nå er det kun én «ekstrafridag» igjen.

SLIK MAKSER DU JULEFERIEN: Jula 2016 er en av de magreste på lenge, når det kommer til ekstra fridager, da det kun er 2. juledag som utløser ekstrafri. Har du fire feriedager til gode og tar ut dem i jula, har du ni dagers juleferie å se frem til. Foto: NTB SCANPIX
SLIK MAKSER DU JULEFERIEN: Jula 2016 er en av de magreste på lenge, når det kommer til ekstra fridager, da det kun er 2. juledag som utløser ekstrafri. Har du fire feriedager til gode og tar ut dem i jula, har du ni dagers juleferie å se frem til. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fellesferien er over og skoleferien er snart slutt, de fleste skolene starter opp igjen i løpet av denne uka. Er du tilbake på jobb og har brukt opp alle feriedagene dine, blir det en lang høst og vinter:

Du har nemlig kun én «ekstrafridag» å se frem til i årets juleferie.

Slik makser du juleferien

Det er ikke mye å hente når det gjelder ekstra fridager i jula.

I fjor falt julaften og nyttårsaften på torsdager, og ettersom 2016 er skuddår, havner julaften og nyttårsaften i år på lørdager.

Det betyr at det kun er 2. juledag som blir en ekstra fridag i forbindelse med jul og nyttår i år.

Har du brukt opp alle feriedagene dine, blir det en skral juleferie altså.

Maks utbytte av eventuelle feriedager får du dersom du tar ut fire feriedager i romjula: Da kan du se frem til ni dagers juleferie fra og med lørdag 24. desember til og med søndag 1. januar.

Mye bedre utsikter i 2017

2015 og 2016 har vært magre år når det kommer til ekstra fridager for norske arbeidstakere.

Vi har ti bevegelige høytids- og helligdager i Norge som kan falle på hverdager i løpet av et år og som kan utløse ekstra fri, alternativt 12 for deg som har ekstra fri også julaften og nyttårsaften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.