Slik måler vi lykken

Penger og status er ikke alt. Et godt arbeidsmiljø er viktigere enn både lønn og familieliv for mange kvinner.

Publisert
Sist oppdatert

Vil en bedre stilling eller høyere lønn gjøre deg lykkelig? Ikke på lang sikt, mener forskerne som har undersøkt hvilke ting i hverdagen som ser ut til å gjøre kvinner mest lykkelige.

LykkeskalaProfessor Daniel Kahneman har undersøkt og intervjuet 900 arbeidende kvinner i Texas.

Den tidligere nobelprisvinneren i økonomi mener resultatene viser at små ting som shopping eller lunsj med kollegaene er blant de tingene som gjør kvinner mest lykkelige.

Andre tilsynelatende viktigere faktorer, som jobbsikkerhet eller om de er gift, påvirker ikke dagen like mye, mener Kahneman i følge den engelske nettavisen Telegraph.

Skriver dagbokUndersøkelsen er gjennomført med en metode som kalles "Day Reconstruction Method". Den går ut på at deltakerne skriver noen ord om hva som skjedde dagen før og hvordan de hadde det i forskjellige situasjoner. Forskerne mener at denne metoden kan brukes til å lage en "lykke-rapport" som viser hva slags ting som gjør oss aller mest lykkelige.

De amerikanske kvinnene så ut til å sette mest pris på å slappe av med venner, spise lunsj med kollegene, se på TV alene eller handle med ektefellen. Pendling til jobben og møter med sjefen kom helt nederst på listen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer