Slik oppdaterer du Java

Eller kanskje det er en bedre idé å bare bruke nettbanken helt uten Java?

FRUSTRERENDE: BankID og Java kan gi deg et vrimmel av meldinger på PC-en. Ettersom Java ikke forsvinner med det første, er det noen enkle grep du bør lære deg.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/All Over Press
FRUSTRERENDE: BankID og Java kan gi deg et vrimmel av meldinger på PC-en. Ettersom Java ikke forsvinner med det første, er det noen enkle grep du bør lære deg. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BankID er Norges fellesløsning for innlogging på nettbank, og er avhengig av at Java er installert på PC-en din. For ett år siden meldte DinSide at BankID håpet å vrake Java, og i vår kunne tjenesten endelig vise frem hvordan Java-fri BankID kommer til å bli.

Få med deg: Slik ser fremtidens BankID uten Java ut på PC, nettbrett og PC

Men ting tar tid, og Java vil i lang tid fremover fortsatt være en del av hverdagen for mange. En tidvis forvirrende og irriterende del.

Her får du svar på noe av det mange lurer på når det gjelder Java-bruk i Windows.

1. Må jeg ha Java installert?

Mange kan helt fint klare seg uten Java, og for eksempel kan DNB og Skandiabanken-kunder logge seg på nettbanken uten. En effektiv måte å unngå Java på er derfor å sjekke om nettbanken din støtter Java-fri innlogging, og om så er kan du rett og slett unngå hele greia, og til og med avinstallere Java én gang for alle (se punkt 5).

For å sjekke om du kan bruke nettbanken uten Java kan du for eksempel prøve å logge deg inn i nettleseren på nettbrettet ditt (det har ikke Java-støtte), eller avinstallere Java på PC-en og se hva som skjer (se punkt 5). Fungerer nettbanken uten Java, trenger du mest sannsynlig ikke Java i livet ditt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer