Slik overlever du haiangrep

Har du planer om å overleve haiangrep og klatre uskadd ut av et brennende flyvrak? Les overlevelsesrådene her:

Slik overlever du haiangrep
Publisert
Sist oppdatert

Holder du hodet kaldt eller får du panikk i en livsfarlig situasjon? Svaret på det spørsmålet får du ikke før du er midt oppi det hele.

- I en krisesituasjon har vi en enorm kapasitet til å løse problemer effektivt. De fleste av oss blir da skjerpet og klartenkte, selv om vi kanskje senere reagerer med frykt, forklarer psykolog Rune Stuvland ved Senter for Traumepsykologi i Oslo.

Han forteller at gode forberedelser og trening kan hjelpe oss til å reagere enda bedre i en presset situasjon.

- Ved å tenke gjennom en situasjon på forhånd, eller øve deg på det du skal gjøre, øker også muligheten for å gjøre det riktig, sier Stuvland til Mozon.no

Har du tenkt på hva du vil gjøre dersom huset brenner eller flyet får problemer? Her er overlevelsesrådene for noen av de situasjonene du plutselig kan oppleve:

Kan du førstehjelp? Her er oversikten:

1) HaiangrepSå en illsint hvithai med seks meter ren muskelmasse og tenner som en motorsag har tenkt å spise deg opp? Da er du i alvorlig trøbbel. Men det finnes en vei ut av uføret:

- For det første kan du bare glemme å slå en hai på hundremeter brystsvømming. Kom deg i sikkerhet med rolige bevegelser og følg hele tiden med på hvor haien befinner seg. Dersom du blir angrepet, må du kjempe imot - her nytter det ikke å spille død, skriver forfatteren av artikkelen ”How to survive a shark-attack” på nettsiden WikiHow.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer