Slik overlever du januar

Desember er en herlig måned. Julestemning og halv skatt gjør at pengene sitter svært løst, og gjør januar desto svartere i kontrast. Må det være sånn? Nei, sier vi. Med noen enkle grep kan du gjøre overgangen mindre smertefull.

Publisert
Sist oppdatert

- Folk får likviditetsproblemer i januar fordi mange regninger forfaller samtidig, sier rådgiver Erling Rønning i Norsk Privatøkonomi til DinSide.

- Mange offentlige avgifter og gebyrer forfaller i januar, kvartalsvise strømregninger kommer da, og for manges vedkommende også forsikringene, tilføyer han.

- Desemberlønna betales ofte ut tidligere enn vanlig, og må dekke opptil 40 dager i stedet for de vanlige 30, sier kommunikasjonsdirektør Arve Paulsen i Lindorff, og legger til at mange benyttter seg av desemberlønna til å rydde opp i privatøkonomien.

Sett av en buffer

Er du lei av å ikke kunne gå på januarsalg fordi lommeboken er tom, er den opplagte løsningen å sette av en buffer av den fete desemberlønna.

Behovet for ekstra penger i januar vil variere med hver enkelts forpliktelser og den enkeltes økonomiske ryddighet. Er du blant de som setter av et fast beløp hver måned til å dekke faste utgifter, vil ditt behov for å gjøre noe spesielt for økonomien i januar være svært liten.

Men tilhører du de som ikke har noe system, men bare betaler regninger etterhvert som de forfaller, trenger du imidlertid å tenke fremover. Du må sette av penger fra desemberlønningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer