Slik overlever du ulykkes-fredagen:

Selv om i dag er den store ulykkesdagen, kan du likevel allerede nå begynne å glede deg til helgen begynner. Her er tipsene du trenger for en perfekt fredag:

Publisert
Sist oppdatert

Oi, har du sjekket kalenderen? Ja, det er fredag den 13. i dag! Det er usikkert hvorfor fredag den 13. er mer ulykkesbringende enn andre dager og datoer, men mye tyder på at det er et nokså moderne fenomen, og er nok ikke eldre enn 200 år gammelt.

Les mer her: Alt om fredag 13:

Og dersom du ikke lider av såkalt paraskevidekatriafobi, som rett og slett er irrasjonell frykt og angst for fredag den 13., så gir vi deg følgende råd for å få en deilig fredag og komme deg gjennom til helgen så behagelig som mulig:

1) Vær opptatt
En god fredag starter med å fortelle alle at du har mye å gjøre. På den måten slipper du uventede ekstraoppgaver som krever både tid og energi. Da blir det mer tid til å sende morsomme e-poster og chatte med venner.

Husk at sjefer også har en bedre oppfatning av arbeidstakere som ser ut til å være travelt opptatt. Men ikke overdriv: Travle medarbeidere regnes automatisk som flinke, som igjen øker risikoen for å få flere arbeidsoppgaver.

2) Jobb med andre
Tiden går fortere i hyggelig selskap. Både studenter og ansatte bør benytte fredagen til uformelle møter om noe som ser ut som fag eller jobb. Men som egentlig består mest av kaffedrikking og løse samtaler om hva dere skal gjøre i helgen.

Husk at hyggelig samvær slett ikke er bortkastet tid, et godt sosialt nettverk gjør deg både lykkeligere og friskere når virkeligheten starter igjen på mandag.

Les også: Hvis du har venner for livet, vil livet bli lenger.

3) God lunsj
En lang lunsjpause er din beste forsikring mot utbrenthet og depresjoner. Og hvilken dag er vel bedre egnet til lange lunsjer enn fredagen? Om du i tillegg til selve maten sørger for å lese dagens aviser og snakke med kollegene kan du raskt kvitte deg med halvannen time av arbeidstiden.

Høyt tempo på arbeidsplassen kan nemlig gjøre deg syk.

4) Alle møter ute av huset
Bare amatører har møter i eget hus på fredagen. Om du i tillegg legger møtene til etter lunsj, er det ingen som virkelig forventer at du kommer tilbake til jobben etterpå.

5) Siste utvei: Jobb hardt
Det høres kanskje utrolig ut, men du trenger ikke nødvendigvis å kaste bort tid for å få tiden til å gå. Noen ganger er hardt arbeid den aller beste løsningen for å få klokken til å vise halv fire.

Men ikke overdriv. Om du av prinsipielle grunner ikke vil prøve hardt arbeid kan vi anbefale at du rusler noen turer rundt kontoret med en bunke papirer eller bøker under armen. Siden ingen uansett vet akkurat hva du jobber med, gir dette et godt inntrykk av å være travelt opptatt.

…og vips så er helgen der! Skal du ut på date? Her er ti sikre bud for en vellykket date!

God helg!

 

Mozon.no, 13.10.2006

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer