Bankstreik

Slik påvirker bankstreiken deg

Flere ansatte i Sparebank 1, DNB og Nets er tatt ut i streik, men konsekvensene blir ikke altfor store.

IKKE KONSEKVENSER FOR KORT: Nets er Norges største leverandør av betalingsterminaler og behandler de fleste korttransaksjonene som gjøres her til lands, men streiken vil ikke påvirke disse tjenestene, ifølge dem. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix.
IKKE KONSEKVENSER FOR KORT: Nets er Norges største leverandør av betalingsterminaler og behandler de fleste korttransaksjonene som gjøres her til lands, men streiken vil ikke påvirke disse tjenestene, ifølge dem. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som Dinside advarte om i går, ble det streik torsdag 31. mai fra klokka åtte om morgenen, men det ble ikke storstreik.

Finansforbundet og Finans Norge kom til enighet to timer på overtid, men sistnevnte og LO ble ikke enige. Dermed tas 1.200 LO-medlemmer ut i streik fra torsdags morgen.

Blant dem som er tatt ut i streik er flere bedrifter i LO Finans Handel og Kontor, samt LO Finans Postkom. Sparebank 1, DNB og Nets er representert blant disse.

Nederst i saken finner du fullstendig liste over bedriftene som er i streik.

– Streiken vil ikke påvirke kortbetaling

Men, hvordan vil streiken påvirke deg?

Nets er Norges største leverandør av betalingsterminaler og behandler de fleste korttransaksjonene som gjøres her til lands. Pressesjef Stein-Arne Tjore forteller at bare et fåtall av deres ansatte er tatt ut i streik, så dermed vil konsekvensene for deres tjenesteleveranser være minimale.

– Streiken kan gi lengre behandlingstid for brevgiro, registrering av faste betalingsoppdrag for avtalegiro og skanning-oppdrag, sier Tjore.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer