Bankstreik

Slik påvirker bankstreiken deg

Flere ansatte i Sparebank 1, DNB og Nets er tatt ut i streik, men konsekvensene blir ikke altfor store.

IKKE KONSEKVENSER FOR KORT: Nets er Norges største leverandør av betalingsterminaler og behandler de fleste korttransaksjonene som gjøres her til lands, men streiken vil ikke påvirke disse tjenestene, ifølge dem. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix.
IKKE KONSEKVENSER FOR KORT: Nets er Norges største leverandør av betalingsterminaler og behandler de fleste korttransaksjonene som gjøres her til lands, men streiken vil ikke påvirke disse tjenestene, ifølge dem. Foto: Håkon Mosvold Larsen/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Som Dinside advarte om i går, ble det streik torsdag 31. mai fra klokka åtte om morgenen, men det ble ikke storstreik.

Finansforbundet og Finans Norge kom til enighet to timer på overtid, men sistnevnte og LO ble ikke enige. Dermed tas 1.200 LO-medlemmer ut i streik fra torsdags morgen.

Blant dem som er tatt ut i streik er flere bedrifter i LO Finans Handel og Kontor, samt LO Finans Postkom. Sparebank 1, DNB og Nets er representert blant disse.

Nederst i saken finner du fullstendig liste over bedriftene som er i streik.

– Streiken vil ikke påvirke kortbetaling

Men, hvordan vil streiken påvirke deg?

Nets er Norges største leverandør av betalingsterminaler og behandler de fleste korttransaksjonene som gjøres her til lands. Pressesjef Stein-Arne Tjore forteller at bare et fåtall av deres ansatte er tatt ut i streik, så dermed vil konsekvensene for deres tjenesteleveranser være minimale.

– Streiken kan gi lengre behandlingstid for brevgiro, registrering av faste betalingsoppdrag for avtalegiro og skanning-oppdrag, sier Tjore.

Hvor mye lengre behandlingstid brevgiroene vil få, er avhengig av mengden som kommer inn til Nets de neste dagene. Tiden det tar å behandle dem kan være alt fra vanlig tid til én eller to ekstra dager, ifølge pressesjefen. Skanning-oppdrag er tjenester Nets utfører for enkelte bedrifter og foretak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer