Boligprisstatistikk mars 2021

Slik påvirker boligpris­utviklingen deg

Boligprisene fortsetter å øke i landet sett under ett. Forbrukerøkonomen gir råd til deg som eier bolig, skal selge og kjøpe ny, eller som drømmer om å komme deg inn på boligmarkedet for første gang.

PRISVEKST: Eiendom Norge la fram boligprisene for mars måned torsdag 8. april. Oppgangen fortsetter. I saken under kan du lese hva dette betyr for deg ut fra hvilken boligsituasjon du befinner deg i. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ferske tall fra Eiendom Norge viser at boligprisene fortsatte å øke i mars - prisene steg med 1,2 prosent.

Nå er boligprisene 12,5 prosent høyere enn for ett år siden.

- Den sterke prisutviklingen vi har sett i boligmarkedet det siste halvannet året, fortsatte i mars. Det var en sterk oppgang over hele landet - med unntak av i Oslo, hvor boligprisene falt med 1,2 prosent, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

Venter dempet prisvekst

Lauridsen venter en dempet prisvekst fram mot sommeren, noe også flere andre eksperter og aktører peker på, deriblant Carl O. Geving, administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund.

- Utover våren vil renteeffekten avta samtidig som det kommer flere boliger på markedet, og erfaringsvis vil en ekstremt sterk etterspørsel før eller siden ende med avmatning i det samme markedet. Derfor forventer vi en mer moderat nasjonal markedsutvikling fram mot sommeren, sier Geving til NTB.

Så, hva betyr prisutviklingen vi ser og forventer for deg?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer