Coronaviruset

Slik påvirkes pensjonen din

Både egen pensjonssparing og den hos arbeidsgiver kan påvirkes av den økonomiske usikkerheten om dagen. Hundretusener risikerer dessuten å miste pensjonen.

SPARING I FOND OG AKSJER: Pensjonssparing er såkalt langsiktig sparing, som ofte plasseres i aksjer og fond. Les mer om hva som skjer med denne sparingen i saken under, samt hvilke grep du kan og bør gjøre nå. Foto: Eilin Lindvoll.
SPARING I FOND OG AKSJER: Pensjonssparing er såkalt langsiktig sparing, som ofte plasseres i aksjer og fond. Les mer om hva som skjer med denne sparingen i saken under, samt hvilke grep du kan og bør gjøre nå. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mye i din hverdag påvirkes av de økonomiske ringvirkningene etter at coronaviruset for alvor brøt ut her til lands, blant annet arbeidshverdagen din.

Du risikerer å bli permittert, og inntekten din kan bli mer utrygg.

- I flere bransjer meldes det om kundesvikt og fallende omsetning. Permisjoner og oppsigelser kan bli resultatet i noen virksomheter. For dem som rammes, er dette en alvorlig situasjon, sa forbrukerøkonom Magne Gundersen til Dinside for få dager siden.

Pensjonspengene synker i verdi

Også pensjonen påvirkes. Alle med såkalt innskuddspensjon på jobben har pensjonspengene plassert i aksjefond, rentefond eller en kombinasjon av disse.

- Verdiene svinger i takt med markedene, og akkurat nå vil pensjonsbeholdningene være lavere enn før coronautbruddet. De med høyest aksjeandel på sin pensjonssparing er de som nå opplever det største verdifallet, kunne Gundersen fortelle.

Kommunikasjonsrådgiver Helene Lund i Storebrand bekrefter at det er krevende tider og at mange opplever situasjonen vi er oppe i som svært ubehagelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer