Slik pleier du tørr vinterhud

Tørr hud krever ekstra omtanke om vinteren. Hudlege Ole Fyrand gir deg gode råd om hvordan du bør pleie tørr vinterhud:

Publisert
Sist oppdatert

Tørr hud har mindre fett på overflaten enn den fete huden. De fleste forurensninger lar seg derfor skylle av med lunkent vann.

I mange tilfeller er dette tilstrekkelig for å holde huden ren. Hvis du bruker såpe ofte, vil huden bli veldig tørr. Den kan også bli sår og irritert.

Det talglaget som fjernes fra den tørre huden med såpe, tar det lang tid å erstatte. Derfor lønner det seg ofte å rengjøre tørr hud med fuktighetskremer. Men en skikkelig rengjøring med en mild nøytral såpe er nødvendig en gang i blant også ved tørr hud.

En nøytral såpe anbefales også for utsatte kroppspartier, som i armhuler og de mer intime områder. Såpen bør imidlertid være uten tilsetning av parfyme, da parfyme ofte irriterer tørr hud.

Tørr hud har lett for å flasse og utvikle eksem og kløe. Bruker man såpe for ofte, skjer slik utvikling enda raskere. Du kan unngå problemet ved å bruke en god fuktighetskrem i stedet for såpe til rengjøring av huden. Da blir huden tilført ekstra fett og fuktighet, samtidig som forurensningene blir fjernet.

En god, parfymefri og vannrik fuktighetskrem er det som trengs i den daglige hudpleie av tørr hud.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer