Coronavaksine

Slik prioriteres du

Nå starter vaksineringen for fullt. Slik prioriteres du.

VAKSINE? Er du prioritert for vaksine? Og hvordan vet du om du skal ta den? Det er kommunen som er ansvarlig for vaksinering av innbyggerne - og du får beskjed fra fastlege eller kommunen når det er din tur. Foto: NTB scanpix
VAKSINE? Er du prioritert for vaksine? Og hvordan vet du om du skal ta den? Det er kommunen som er ansvarlig for vaksinering av innbyggerne - og du får beskjed fra fastlege eller kommunen når det er din tur. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På en pressekonferanse søndag 3. januar valgte regjeringen å stramme ytterligere inn på koronatiltakene i Norge for å forsøke å begrense en ny smittebølge som myndighetene er redd er på vei.

Mandag morgen skriver NTB at det nå settes fart i vaksineringen, etter en rolig start i romjula:

- Vi setter full fart, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB.

Ifølge henne er det mandag som er det egentlige startskuddet for vaksineringen mot coronaviruset i Norge.

I ukene som kommer vil Norge motta rundt 40.000 doser i uka av vaksinen fra Pfizer og BioNTech, og ifølge NTB er Modernas vaksine trolig på vei om bare noen uker.

Begge disse vaksinene settes i to omganger, med intervaller på henholdsvis 21 og 28 dager.

Prioriteringsliste

Norge har valgt å holde av nok vaksine til å sikre to doser til alle. Men det vil ta tid før mange nok er vaksinerte og at vaksineringen vil få smittebegrensende effekt.

Til å begynne med vaksineres befolkningen ut fra en prioriteringsliste som er utarbeidet av Folkehelseinstituttet.

Det er risikogruppene som først vil få vaksinen. Men som følge av smittesituasjonen nå, prioriteres også helsepersonell.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer