Slik pusser vi opp

En fersk MMI-undersøkelse om nordmenns oppussingsvaner viser at lommeboka lett lar seg åpne når hjemmet skal fornyes. Folk pusser opp for store summer, og bruker mest penger på kjøkkenet.

Publisert

Det er mange nedslitte kjøkken her i landet. Ihvertfall synes Ola og Kari det, for hver husholdning skal gjennomsnittlig bruke 34 000 kroner på fornyelse av husets allrom de neste to år. Vår aktivitet på hjemmebane ser ut til å øke svakt, for i de siste tre årene har gjennomsnittlig oppussingskostnad vært på 31000 kroner per husholdning.

Maler mestUndersøkelsen kartla oppussing de siste tre årene, og hva som planlegges de to neste. Mange tak og vegger skal få ny farge de neste to år, hele 71 prosent ønsker å fornye rommet ved hjelp av maling. 34 prosent av oss ønsker å beholde den gamle innredningen og fornye kjøkkenet med andre midler. Nye gardiner er også ønsket av mange, og 42 prosent av de spurte som skal pusse opp kjøkkenet, velger å skifte gulv.

Vil ha tregulvEn klar vinner blant gulvtypene er tregulv/parkett. Så godt som halvparten av de som har planer om å pusse opp kjøkkenet ønsker dette på gulvene sine. Også i husets andre rom ønsker mange nordmenn seg tregulv og parkett. Linoleum er fremdeles et populært belegg på kjøkkenet, for 19 prosent vil velge det når de skal pusse opp. Ellers er det fliser, vinyl og kork som går igjen blant de typer gulv som vi ønsker oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer