Slik rammer streiken deg

Færre helsearbeidere på jobb kan gjøre det vanskelig å få akutt hjelp og få tatt reisevaksiner.

Det kan bli vanskelig å yte akutt hjelp når sykehusene fylles opp, frykter enkelte. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: MAXPPP
Det kan bli vanskelig å yte akutt hjelp når sykehusene fylles opp, frykter enkelte. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den pågående streiken rammer også helse-Norge. Færre sykepleiere, fysioterapeuter og ergoterapeuter betyr reduserte tilbud ved helsestasjonene, og færre rehabiliterings- og opptreningstilbud.

Leder i Norsk sykepleierforbund Oslo og nestleder i fagorganisasjonen Unio, Eli Gunhild By, understreker at streiken blant helsearbeiderne er innrettet slik at den ikke skal føre til fare for liv og helse.

Men man må belage seg på å møte et meget begrenset tilbud ved helsestasjonene og i skolehelsetjenesten.

- Tilbudene som kuttes, er først og fremst hjemmebesøk til nyfødte og planlagte vaksinasjoner, sier hun til DinSide Helse.

Les også: Disse vaksinene trenger barnet ditt

I tillegg vil det ikke bli anledning til å ta reisevaksiner, og de planlagte helsekontrollene i 1. klasse utgår.

- Udramatisk

For dem som i disse dager skulle møte på helsestasjonen for vaksinasjon av barna, skal det imidlertid være liten grunn til bekymring.

- Når det gjelder barnevaksinasjonsprogrammet er det et godt slingringsmonn på tidspunkt for de ulike vaksinene. Så streiken skal få veldig lang varighet før det blir noen helsemessige konsekvenser av dette, sier overlege Synne Sandbu ved Avdelingen for vaksine, Folkehelseinstituttet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer