Slik rammes du av finanskrisen

Setter opp lånerenta NÅ.

Det hjelper ikke å gjemme seg. Den internasjonale kredittkrisen rammer hele verden. Foto: Colourbox.com
Det hjelper ikke å gjemme seg. Den internasjonale kredittkrisen rammer hele verden. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"På grunn av økte innlånsrenter i kapitalmarkedet for bankene, og som følge av uroen i det internasjonale finansmarkedet, setter DnB NOR opp renten på boliglån med 0,30 prosentpoeng og innskudd med inntil 0,40 prosentpoeng."

Dette er meldingen DnB NOR nå har lagt ut på sine nettsider. Videre fortsetter de:

"Den internasjonale finansuroen påvirker nå også Norge, i form av høyere renter på bankenes innlån. Når vår råvare blir dyrere må vi øke prisene våre. På denne bakgrunn har vi valgt å sette opp renten på boliglån med 0,30 prosentpoeng, mens renten på innskudd øker med inntil 0,40 prosentpoeng, opplyser informasjonsdirektør Aud-Helen Rasmussen i DnB NOR."

Les også: Det er krise nå

- Den direkte effekten av den internasjonale kredittkrisen, er at vi som forbrukere får dyrere boliglån. Vi antar at de andre bankene vil følge etter DnB NOR, sier Bjørn Roger Wilhelmsen, makroøkonom i First Securities.

Er det krise nå?

Lehman Brothers er en av de amerikanske investeringsbankene som har blitt hardest rammet av kredittkrisen, og banken gikk konkurs i morges. De internasjonale børsene stuper, og i ettermiddag falt Oslo Børs til årsverste som følge av Lehman-kollapsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer