Slik raser du ned i vekt

Plukk fram penn og papir og gå ned dobbelt så mange kilo.

Skriv opp alt du spiser hver dag i en periode, så blir det lettere å se hvor utfordringen ligger. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Skriv opp alt du spiser hver dag i en periode, så blir det lettere å se hvor utfordringen ligger. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du er kanskje på slankekur, men har du egentlig kontroll på hva du putter i munnen? Noen sjokoladebiter, en liten yoghurt eller en smoothie kan lett skli ned uten at du tenker så mye på det.

Nå viser en ny studie at deltakere som førte matdagbok, gikk ned nesten dobbelt så mye som dem som ikke skrev dagbok, melder ABC News.

Studien som er publisert i American Journal of Preventive Medicine, har testet ut flere slanketiltak på mer enn 1.500 overvektige og fete personer. Ukentlige gruppemøter, regelmessig trening og redusert alkoholinntak var også blant tiltakene.

Les også: De sykeste slankekurene

Lettere å droppe sjokoladen

Etter fem måneder hadde deltagerne gått ned i gjennomsnitt 5,9 kilo. Men vektnedgangen var langt ifra jevnt fordelt. Personene som førte matdagbok mer enn fem dager i uka, gikk nemlig ned dobbelt så mye, og de holdt også vekta stabil etterpå.

Kirsti Bjerkan, klinisk ernæringsfysiolog og helse- og treningspedagog ved Aker universitetssykehus, er ikke overrasket over funnene.

- Flere studier har vist at hvis man registrerer for eksempel kost eller aktivitet, kan det hjelpe mange til å gjennomføre det de har bestemt seg for. For det første ser man veldig tydelig hva man har spist eller drukket. For det andre er det lettere å droppe den ene sjokoladebiten eller kjeksen når man vet man må skrive det ned, sier hun til DinSide Helse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer