Slik redder du vinterhuden

Minusgrader, tørr luft og lite sol kan gjøre vinteren utfordrende, spesielt for de som er rammet av psoriasis.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra Norsk Psoriasisforbund viser at omlag 120.000 nordmenn lever med hudsykdommen psoriasis, en systemsykdom som skyldes en ubalanse i immunsystemet. Og for mange kan vinteren være ekstra vanskelig.

- Sykdommen har en tendens til å bedre seg i sommerhalvåret, og blir ofte mer intens om vinteren, bekrefter fagkonsulent Terje Nordengen i Norsk Psoriasisforbund ovefor DinSide Helse.

Han legger til at den store majoriteten som lider av sykdommen har den i liten til moderat grad. Nordengen mener imidlertid at nettopp denne gruppen bør finne tid til daglig behandling for å holde sykdommen i sjakk.

Plei deg selv- De som er hardest rammet vil ikke merke så store utslag av sykdommen om vinteren. For denne gruppen vil den samme behandlingen gjelde året rundt. Men for flertallet er det svært viktig å sette av tid til daglig egenbehandling om vinteren, forklarer Nordengen.

Les også: Pass på vinterhuden

Han anbefaler å starte dagen med en dusj og tilføre huden medisinske kremer og salver, i tillegg til rikelig med fuktighet. Videre oppfordrer han til å stresse ned, spise sunt og sørge for nok hvile.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer