Slik reiser reiseorakelet

Karoline Brubæk, DinSide Reises redaktør, svermer for Afrika både på budsjett og på luksusreisefronten. Men på sommeren er det Norge som gjelder.

Publisert
Sist oppdatert
Karoline Brubæk drømmer om Afrika. Foto: Inga Holst
Karoline Brubæk drømmer om Afrika. Foto: Inga Holst Vis mer


DinSide Reises redaktør, Karoline Brubæk, har fulgt reisemarkedet i flere år. Vi spurte henne om hvor hun helst reiser.

- Om sommeren er det Norge – og hytta - som gjelder. Når været er flott finnes det ikke noe bedre. Varmen sørover kan være uutholdelig og da foretrekker jeg den norske sommeren. Og fortsetter klimatrenden som nå, med varme somre så vil Norge være det foretrukne ferielandet også fremover.

- Dersom du har ubegrenset med penger, hvor reiser du da?

- Safari i Afrika. Botswana er drømmen. Her er ikke turismen så utbygget som i Kenya og Tanzania. Jeg tror opplevelsene du får her er mer unike i den forstand at det ikke er hundre mennesker med i det samme følget.

- Og ditt beste budsjettips?

- Sør-Afrika. Det er dyrt å reise dit, men billig å være der. Det gjelder også for Asia. Har man ikke penger til å reise dit, er det jo Europa som gjelder. Det er billig å reise til, og også være i Bulgaria, Romania og Tyrkia.

Reiseorakelet drømmer om safari i Tanzania.
Reiseorakelet drømmer om safari i Tanzania. Vis mer


Men også reisetidspunktet er avgjørende for den som vil reise budsjettvennlig, skal vi tro DinSide Reise redaktør.

- Reis utenom høysesongene og skoleferien. Det er mye penger å spare på legge sommerferien til slutten av august, tipser Brubæk.

Dernest råder Brubæk folk til å unngå skoleferiene, legge ferieukene til sesongslutt eller sesongstart, sjekke prisene fra Sverige og velge seg lavkostland.

Les mer om reisetidspunkt og priser

Når biljournalisten bestemmer
Dette shopper Hifi-entusiasten
Dette setter IT-eksperten pengene på
Tilbake til innledningsartikkelen

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer