Slik renser du ansiktet uten å skade huden

Såpe eller ikke såpe? Her får du noen tips til hvordan du kan behandle ansiktshuden.

Publisert
Sist oppdatert

Det finnes mange ulike produkter for ansiktsrenselse. Det er viktig med rens og beskyttelse av huden, da huden møter mye forurensning hver dag. Nå om vinteren opplever mange tørr og sår hud. Dette er blant annet fordi vi varmer opp omgivelsene kunstig, og dette trekker til seg fuktighet, da også fra huden.

Mange metoderHudspesialister er enige i at det er mange godkjente metoder for å fjerne svette og skitt fra ansiktet, men alle må finne fram til hva som passer best for seg selv.

De optimale rensemidlene for ansiktet bør fjerne olje, svette, møkk, bakterier, sopp og døde hudceller. Fett mellom cellene bør de derimot ikke fjerne. Hudbeskyttelsen bør heller ikke forsvinne, og du bør derfor ikke skrubbe for hardt i fjeset.

- Renselse av huden er en fin balanse mellom å balansere hudhygienen og å la stoff som er viktig for funksjonen i huden bli, sier hudekspert Zoe D. Draelos til WebMd.

Det beste rådet han kan gi for å få fin hud er å ta kontakt med en hudspesialist.

Noen tips:

  • Mange hudspesialister advarer mot såpe i ansiktet. Det kan tørke ut og irritere huden. Såpefrie ansiktsprodukter er derfor det beste, men det kommer an på hva huden i ansiktet ditt tåler. Du kan også blande fuktighetskrem med vann og vaske huden med det.
 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer