Slik ringer du billigst i ferien

Unngå prissjokk på mobilsamtalene fra utlandet.

Publisert
Sist oppdatert

Når du bruker telefonen i utlandet, må du belage deg på en høy telefonregning. Men er du litt ekstra påpasselig, kan du slippe å gå i gulvet når telefonregningen kommer.

Få andre til å ringe degDet er stort sett billigere at andre ringer deg enn at du ringer selv. I EU/EØS-området koster det maks 4,88 kroner per minutt å ringe, mens prisen for å motta samtaler er maks 2,39 kroner per minutt. Snakker du i et kvarter sparer du 37 kroner ved å få andre til å ringe deg.

Vær forsiktig med datatrafikkDet finnes ingen maksgrense for hvor mye en operatør kan ta betalt for at du skal gå på nettet eller laste ned filer på mobilen. Post- og teletilsynet har uttalt at prisene på datatrafikk i utlandet er svært høye, og håper europeiske tilsyn vil være med å få ned prisene på dette området.

Er du for eksempel på tur i Spania kan nedlasting på mobilen koste deg fra 32 kroner per megabyte (mb) til 127,30 kroner per mb.

Med DinSides mobilsurfekalkulator kan du enkelt og greit se hvilken operatør som tilbyr billigst datatrafikk i utlandet, fra utvalgte operatører.

GratismeldingerÅ sende sms kan også bli en dyr affære. Telenor tar 3,99 kroner for hver sendte SMS innen Europa. Er du på et skip eller befinner deg i andre deler av verden, koster én tekstmelding 6,25 kroner å sende. Å sende MMS med Telenor koster 6,25 kroner uansett hvor du måtte befinne deg utenfor Norge. Noen operatører, for eksempel Telenor, tar ikke betalt når du mottar SMS i utlandet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer