Slik ringer du billigst i ferien

Unngå prissjokk på mobilsamtalene fra utlandet.

Publisert
Sist oppdatert

Når du bruker telefonen i utlandet, må du belage deg på en høy telefonregning. Men er du litt ekstra påpasselig, kan du slippe å gå i gulvet når telefonregningen kommer.

 • Få andre til å ringe degDet er stort sett billigere at andre ringer deg enn at du ringer selv. I EU/EØS-området koster det maks 4,88 kroner per minutt å ringe, mens prisen for å motta samtaler er maks 2,39 kroner per minutt. Snakker du i et kvarter sparer du 37 kroner ved å få andre til å ringe deg.
 • Vær forsiktig med datatrafikkDet finnes ingen maksgrense for hvor mye en operatør kan ta betalt for at du skal gå på nettet eller laste ned filer på mobilen. Post- og teletilsynet har uttalt at prisene på datatrafikk i utlandet er svært høye, og håper europeiske tilsyn vil være med å få ned prisene på dette området.
 • Er du for eksempel på tur i Spania kan nedlasting på mobilen koste deg fra 32 kroner per megabyte (mb) til 127,30 kroner per mb.

  Med DinSides mobilsurfekalkulator kan du enkelt og greit se hvilken operatør som tilbyr billigst datatrafikk i utlandet, fra utvalgte operatører.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer