Slik ringer du billigst i sommerferien

Unngå kjemperegning og få mer penger til is og øl.

Publisert
Sist oppdatert

Unngå telefonbaksmell etter sommerferiens mobilbruk. Prisene varierer med flere kroner per minutt og sms, ikke bare mellom de ulike telefonoperatørene, men også innenfor de enkelte selskapene. Her er selskapenes egne ferie- og ringetips.

Nyttig: DinSides mobilkalkulator

La andre ringe deg

- Det er bedre at folk ringer deg når du er i utlandet enn at du ringer dem, sier Per Aril Meling i Telenor til DinSide. - Det koster 6,99 å ringe fra Europa og hjem, mens det koster 3,59 å motta samtaler i utlandet. - Men du bør først ringe kundeservice og sjekke de utenlandske operatørenes priser.

Det er nemlig ikke likegyldig hvilket lokalt nettverk du velger. Sjekk med din operatør før du reiser, hvilke(t) nettverk som er billigst å bruke i det landet du skal til.

- Å motta sms er gratis, men det koster 2,50 å motta mms. Skru derfor av denne funksjonen så du slipper å betale når alle vennene dine sender deg bilder fra ferieutfluktene sine.

Skru av svareren

- Slå av mobilsvareren når du reiser utenlands, sier Ole Norstad, administrerende direktør i teleoperatøren Ipea. - Alle samtaler som går til telefonsvareren vil takseres til utenlandstrafikksamtaler og det kan bli dyrt. Hvis noen legger inn en langvarig melding, blir det dyrt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer