Slik ser CV-en ut i 2011

Ikke tro at du ikke må endre på CV-en din.

Skal du skrive CV, merk deg at nøkkelkvalifikasjoner er "in". (CV-en er kun en illustrasjon.)
Skal du skrive CV, merk deg at nøkkelkvalifikasjoner er "in". (CV-en er kun en illustrasjon.) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Også når det kommer til noe så enkelt som en CV, oppstår det trender. Det bekrefter Trude Kvammen Ekker, rekrutterer og daglig leder i karrieresenteret Emmali & Ekker.

Og akkurat nå er det spesielt én ting som går igjen på mange CV-er: På toppen av CV-en, rett under personopplysninger, er det flere og flere som velger å gi en kort oppsummering av hvem de er og hva de kan.

– Ja, mange velger å ha en uthevet tekst i toppen av CV-en. Den begynner gjerne med "nøkkelkvalifikasjoner:" eller "personlig profil:" og så maks to-tre linjer som inneholder stikkord for hva man står for, sier Ekker til DinSide.

Trude Kvammen Ekker i Emmali & Ekker advarer mot å la CV-en forbli statisk.
Trude Kvammen Ekker i Emmali & Ekker advarer mot å la CV-en forbli statisk. Vis mer


Det første man ser på

Ekker mener at denne typen oppsummering stort sett bare er positivt.

– Erfaringsmessig leser mange CV-en før søknaden. CV-en er det første en rekrutterer ser, og ved å starte med noen stikkord om deg selv får du frem det som vanligvis står i søknaden, sier Ekker.

Hun legger til at det kun teller positivt hvis man klarer å gjøre uten å bli for klisjéfylt og svevende.

>>> Spørsmålet som avgjør om du får jobben

Flere legger ved bilde

I tillegg til nøkkelkvalifikasjoner er det, ifølge Kvammen, flere og flere som legger bilde ved CV-en.

– Ja, bilde blir bare mer og mer vanlig. Samtidig har jeg inntrykk av at det er kulturelle forskjeller når det gjelder bilder, at det er mer vanlig innen det private enn det er i stat og kommune for eksempel, sier Kvammen.

Dette med bilde på CV-en var også et tema da vi avslørte ti CV-myter .

Husk å endre CV-en

En annen CV-trend er at flere og flere blir oppmerksomme på å tilpasse CV-en til arbeidet du søker, noe Kvammen mener er smart.

– Du kan med fordel forandre på CV-en fra gang til gang etter hvilke kvalifikasjoner og hvilken erfaring som er relevant for den jobben du søker. En CV skal ikke være statisk, men bør tilpasses stillingen på samme måte som søknaden, sier Kvammen.

>>> Fem viktige CV-regler

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer