Slik ser ferdigmaten egentlig ut

Innholdet er ikke alltid like lekkert som det bildet på emballasjen gir inntrykk av.

Ferdigmaten i frysedisken lokker med fristende bilder på emballasjen, men hvordan ser maten egentlig ut? Det har DinSide tatt en titt på. Foto: Berit B. Njarga
Ferdigmaten i frysedisken lokker med fristende bilder på emballasjen, men hvordan ser maten egentlig ut? Det har DinSide tatt en titt på. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frysedisken er full av ferdigmat fra en rekke produsenter, som lokker med fristende middagsretter for enhver smak.

Bildet på emballasjen lover alt fra saftige kyllingbiter til sprø grønnsaker, men holder disse bildene det de lover? Det har DinSide tatt en nærmere kikk på.

Vi har valgt ut fire forskjellige ferdigretter fra frysedisken, og sett på om de ser like fristende ut når de er ferdig tilberedt.

>> Ferdigmiksene du trygt kan kjøpe

Findus Chicken Curry

Denne frosne retten fra Findus lover både store kylling- og blomkålbiter, i tillegg til sprø biter av paprika og grønne bønner i sterke, friske farger.

Det ferdig oppvarmede måltidet er ikke fullt så forlokkende, selv om smaken er grei. Retten er langt mer innsauset enn på bildet, og det mest skuffende er blomkålen. For mens bildet på emballasjen gir forventninger om flere, store blomkålbiter, må vi lete lenge og vel før vi finner fire-fem bittesmå, veldig godt kokte blomkålbiter.

Grei smak, men et stykke unna utseende på pakken.         Foto: Berit B. Njarga
Grei smak, men et stykke unna utseende på pakken. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Stabburet Ovnsbakt laks&pasta i form

Stabburets ovnsrett med laks kom i butikkene tidligere år, og lover store biter av laks og spenstig brokkoli.

Etter å ha stått i ovnen i den angitte tiden, ser ikke resultatet fullt så pent ut som på pakken, selv om det langt i fra er avskrekkende. Den ekte retten ser veldig nøytral ut, og her er det spesielt brokkolien som skiller seg ut. For mens brokkolien på emballasjen ser knasende og god ut, er brokkolien man faktisk spiser ihjelkokt og ganske smakløs.

Det samme gjelder de store gulrotbitene som også er tilsatt. Laksen derimot smaker helt greit, og kommer i samme størrelse som det Stabburet lover på pakken.

Det er mye laks i ovnsretten fra Stabburet, men brokkolien er skuffende dvask. Foto: Berit B. Njarga
Det er mye laks i ovnsretten fra Stabburet, men brokkolien er skuffende dvask. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


>> Er dette virkelig samme middagsrett?

Findus Kapteinens fylte rødspette med reke og champignonsaus

Den fylte rødspetta fra Findus ser forlokkende ut med sine store reke- og sjampinjongbiter, iblandet en god neve dill. Når vi derimot deler en av de fylte rødspettestykkene i to, som på bildet, ser det ikke akkurat identisk ut.

Innholdet i rødspetta minner mer om tykk hvitsaus, og rekebitene er såvidt mulig å skimte om man ser godt etter. Det samme gjelder både sjampinjongen og dillen.

Og selv om fyllet til en viss grad smaker av reke, må man lete lenge mellom hver skikkelige bit. Her snakker vi saus med smak og klumper...

Rekebitene er små, og minner mer om klumper i sausen. Foto: Berit B. Njarga
Rekebitene er små, og minner mer om klumper i sausen. Foto: Berit B. Njarga Vis mer


Les også: Kast disse bærene om du finner dem i fryseren

En Skikkelig Hot Pizza

En Skikkelig Hot Pizza lover å være hot som bare det, men vi er mer opptatt av å se om hvert pizzastykke faktisk inneholder store kjøttboller, og biter av fersk ananas og paprika, slik bildet på pakken lover.

Og joda, her har ikke eplet falt så langt fra stammen! Kjøttbollene er ikke bare like mange som på bildet på emballasjen, men har også en tilsvarende størrelse. Det er også ananas og paprika på hvert stykke, selv om ananasbitene er langt mindre i virkeligheten.

Pizzastykket på emballasjen ser selvsagt hakket mer nystekt og innbydende ut enn i virkeligheten, men man kommer tross alt ganske nært det man blir lovet - utseendemessig.

Nært nok - pizzaen på emballasjen ser bedre ut, men gir i det minste riktig inntrykk av den ferdigstekte pizzaen.
Nært nok - pizzaen på emballasjen ser bedre ut, men gir i det minste riktig inntrykk av den ferdigstekte pizzaen. Vis mer


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer