BankID-app

Slik setter du opp BankID-appen

BankID på mobil skal fases ut og erstatteren blir da BankID på app. Slik kommer du i gang.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

I september blir BankID på mobil historie, og dermed skal BankID-appen ta over. BankID på app skal gjøre det enklere for forbrukeren, i tillegg til at den nye løsningen skal være raskere da innloggingstiden reduseres fra rundt 30 til 10 sekunder.

DinSide har tidligere nevnt at erstatningen skal gi mer relevant informasjon til brukerne, samtidig som løsningen kan vare livet ut.

Nedenfor finner du en enkel guide på hvordan du kan ta appen i bruk og hvordan den fungerer.

Slik kommer du i gang

Steg 1: Start med å laste ned BankID-appen fra App Store eller Google Play Store.

Steg 2: Etter du har lastet ned appen må du logge inn. Dette gjør du ved å skrive inn fødselsnummeret ditt før du så logger inn med BankID, enten på mobil eller med kodebrikke fra banken.

Videre vil du få beskjed om å vente én time før du kan fortsette aktiveringen. Her vil tiden som gjenstår vises på skjermen.

Det som er viktig å huske på er at man bare får to timer på seg til å fullføre aktiveringen etter den første timen har gått. Dette kan være fort gjort å glemme, dermed kan det være lurt å tillate varsler fra appen. Da vil du få beskjed når du kan fullføre aktiveringen av BankID-appen.

Steg 3: Etter en time har gått, kan du logge deg inn med BankID en siste gang for å gjøre appen klar til bruk. Dette må gjøres innen to timer som tidligere nevnt. Videre herfra velger du hvilken bank du har og deretter er du ferdig.

Hvordan fungerer BankID-appen?

BankID-appen fungerer slik at man godkjenner forespørsler direkte i appen, i stedet for å taste inn engangskode fra kodebrikken eller BankID på mobil.

Du vil få opp et varsel når du bruker BankID-appen, da vil det stå:

Er det du som prøver å bruke BankID hos «banken din»?

Da vil du få to valg, enten «Ja, det er meg» eller «Nei, avbryt».

Om du trykker på «Ja, det er meg» vil du få beskjed om å gå tilbake til nettleser eller appen du startet i, og deretter må du skrive inn det personlige passordet ditt.

Sjekk hvilke banker som tilbyr BankID-appen som erstatning for kodebrikke her:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer