Tilbud på mat

Slik sikrer du deg priskupp på dagligvarer

Vi forteller deg hvordan du kan spare penger når du handler mat.

MATBUDSJETT: Det fins noen enkle måter å kutte i matbudsjettet på - her har du tre gode tips! Video: Berit B.Njarga. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Det fins noen enkle måter å kutte i matbudsjettet på.

Dinside har samlet tre gode og ikke minst enkle tips, som sørger for at utgiftene går ned for deg som syns litt vel mye av månedsbudsjettet går med til mat og dagligvarer.

#1: Sjekk kilosprisen

Står valget mellom flere varer av samme sort, er det kilos- eller literprisen som røper hva som er billigst, og hvor du får mest for pengene.

Den står gjerne i litt mindre skrift ved siden av enhetsprisen på varen. Det er denne du bør sammenligne når valget står mellom flere varer.

#2: Kjøp varer med kort holdbarhet

En del matvarer selges rabattert av dagligvarebutikkene når holdbarhetsdatoen nærmer seg. Du kan dermed spare mye på å kjøpe mat som er satt ned i pris på grunn av kort holdbarhet.

Enkelte varer, som kjøtt og fisk, kan du gjerne spise samme dag. Andre varer kan ha holdbarhet langt over best før-datoen, ikke minst gjelder dette tørrvarer og meieriprodukter. Dermed er det ingen fare å kjøpe en vare til halv pris - og ikke bruke den innen best før-datoen.

#3: Bruk matsvinn-app

Tidligere i høst testet vi matsvinn-appen To Good To Go, hvor du også får kjøpt mat fra dagligvarekjedene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer