Slik sikrer du pensjonen

Bunnlinjen i pensjonisttilværelsen, Folketrygden, er sikret, også for løsarbeidere. Verre er det med tjenestepensjonen. Her er vårt råd til hvordan du kan sikre årgangsvinen på dine gamle dager.

Publisert
Sist oppdatert

Bunnlinjen, det vil si pensjonen din fra folketrygden, er så godt sikret som den kan få blitt, og selv om du skulle ha perioder uten jobb.

- Dagpenger under arbeidsløshet er pensjonsgivende inntekt etter folketrygdloven, forteller rådgiver Pål Berg hos Trygdeetaten.

Folketrygdloven § 3-15 første ledd lyder: Som pensjonsgivende inntekt regnes personinntekt etter skatteloven § 12-2. Etter § 12-2 bokstav a. omfatter personinntekt fordel vunnet ved arbeid etter § 5-10. § 5-10 medregner blant annet dagpenger under arbeidsløshet.

Sikre årgangsvinen

Det som ikke blir løst av seg selv, er pensjonen din ut over det du har krav på i Folketrygden, det vil si tjenestepensjonen. Om du ikke har en pensjonsordning gjennom jobben, er du i godt selskap med omtrent 900.000 andre nordmenn, men du får ikke noen fet pensjonisttilværelse av den grunn.

Er du født i 1975, jobber i 47 år med en årlig inntekt rundt 200.000, viser vår pensjonskalkulator at du kan regne med å få utbetalt omtrent 170.000 kroner i året (dagens kroneverdi) hvis du går av som pensjonist 67 år gammel. Ikke så verst, hvis du er gjeldsfri, men heller ikke nok til en pensjonisttilværelse i sus og dus.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer