Slik sikrer du pin-koden

For mange å huske på? Slik skjuler du kodene dine.

Nei, nei, nei! Ikke skriv pin-koden din på en lapp i lommeboka! Foto: Colourbox.com
Nei, nei, nei! Ikke skriv pin-koden din på en lapp i lommeboka! Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun må ha vært uaktsom med kortkoden, mente bankklagenemnda, og det kostet kvinnen som ble kortsvindlet 8.000 kroner. Og selv om kvinnen sier hun ikke har oppbevart eller vist koden for andre, så rammer denne typen svindel mange. For selv om du ikke må dekke kostandene om noen har lest kortkoden og robbet deg etterpå, så tar det alltid både tid og kostnader å få ryddet opp i etterkant av kortsvindel.

1. Skjul koden når du taster!

Du må skjule koden når du taster den ved kortautomater og minibanker. Det gjelder selv om det ikke er folk i nærheten. Er det montert skimmingutstyr, er de avhengige av å registrere koden din, og det kan også stå folk med kameraer på steder som du ikke ser.

Les også om svindlernes metoder når de loppet passasjerer på Lillestrøm Stasjon.

Flertallet taster åpenlyst

I en uformell timestest ved en minibank i Askim, fant Østlandets Blad ut at fem av åtte ikke skjulte kodetastingen, selv om det stod personer like ved med kamera og notisblokk.

– Altfor få er beviste på hvordan det skal gjøres. Vi hadde fritt innsyn til flere personer og kunne lett ha fått tak i koden, sier lokalbanksjef i Askim Sparebank til Østlandets Blad.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer