Slik sikrer du sommeren

Før sommerferien grubler vi gjerne over forsikring uansett, så hvorfor ikke gå gjennom alle verdiene dine i en runde nå? her er forsikringene du bør tegne først - og sist.

Publisert
Sist oppdatert

For de aller fleste norske husholdningene, representerer forsikringspremiene ingenting annet enn et årlig tap. Men for noen få viser forsikringen seg av uvurderlig verdi - vi aner bare ikke for hvem. Det er derfor vi forsikrer oss.

Mest utgifter

For å få bevist at det egentlig er dårlig butikk for den samlede flokken av norske forbrukere å betale sine årlige forsikringspremier, trenger vi ikke gå lenger enn til finansnæringens egen statistikk. Den dokumenterer ganske ubestridelig, at summen av utbetalte erstatninger utgjør mellom 54 og 75 prosent av summen av de innbetalte premiene. Trykk her og se statistikken.

Definisjonen av risiko er sannsynlighet ganger konsekvens. Skulle forsikringstakerne til sammen betalt i premie nøyaktig hva risikoen tilsier, ville det ikke vært noen differanse mellom hva publikum betaler i premie, og summene som betales i erstatning.

Prioriter

I en slik teoretisk verden, ville det heller ikke ha eksistert et eneste forsikringsselskap. Om det ville ha vært en fordel eller ulempe for samfunnet, kan vi la ligge i denne artikkelen, og konsentrere oss om det vi skal, nemlig hjelpe deg til å velge ut hva du bør forsikre deg mot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer