Hvordan finne gamle valutakurser?

Slik sjekker du om valutaen i ferielandet har endret seg

Usikker på valutaen på reisemålet? Slik sjekker du enkelt hva det koster deg i norske kroner - og hva det kostet tidligere.

VALUTAUTTAK? Sjekk hvor mye det koster deg i norske kroner. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
VALUTAUTTAK? Sjekk hvor mye det koster deg i norske kroner. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Reiser du tilbake til samme ferieland hvert år, eller var du kanskje i et land for noen år siden, og lurer på hva valutakursen er nå sammenlignet med i 2012?

Det fins enkle måter å finne ut hvordan kursen har forandret seg de siste årene - eller bare for å sjekke hva du betaler når du tar ut valuta i en minibank i utlandet.

Historisk valuta

Du skal ikke mange år tilbake for å finne en dollarkurs som var svært gunstig for oss nordmenn. Det samme gjelder både svenske og danske kroner, og britiske pund, som i perioder har gitt nordmenn mye å rutte med når de reiser utenlands med norske kroner på bankkortet.

Er du derimot usikker på om kursen er like lav nå som det var sist, kan det være smart å gå inn og sjekke kursen tilbake i tid.

Norges Bank har historiske kurser for cirka 40 forskjellige valutaer. Her kan du blant annet gå inn og se de daglige kursene tilbake til 2001, eller det månedlige snittet for en valuta tilbake til 1960.

Andre nettsteder viser utviklingen av kursen som en graf - og som kan være en enkel, visuell måte å se utviklingen på, siden det kommer tydelig frem når det har gått opp og når det går ned. Xe.com er et eksempel på dette, der du kan velge å se de ulike valutakursene i et perspektiv fra en måned til 10 år. Currencies direct har også en tilsvarende graf som viser endringene opptil ett år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer