Slik sjekker du på nettet

Nettet er fullt av drømmeprinser og -prinsesser, men hvordan får du tak i dem? Vi lærer deg de beste triksene.

Publisert
Sist oppdatert

Slik sjekker du på nettet
Nettet er fullt av drømmeprinser og -prinsesser, men hvordan får du tak i dem? Vi lærer deg de beste triksene.

Det er lenge siden internett ble arena for romantiske forbindelser. Men fortsatt er mange av oss sørgelig dårlige til å sjekke på nett.

De fleste av oss som bruker internett har vel også vært borti en eller annen form for nettsjekking. Og mange av oss har også registrert oss med en egen presentasjon på en av de mange sjekkesidene.

Et tydelig bevis på dette er SprayDate som har registrert over 330.000 kontaktannonser på sine websider. Med nesten 200.000 aktive brukere hver måned er SprayDate landets største kontakttjeneste for nasjonens håpefulle.

Aktive gutter
- Vi har en helt jevn fordeling av gutter og jenter. Men både her og på byen er det nok slik at det er guttene som er mest aktive i sjekkingen. For jentene skal det ikke stort mer til enn en profil med bilde før oppmerksomheten er sikret. Kvinner er langt mer forsiktige når det gjelder å sjekke opp gutta på nettet, sier Pål Øverseth Nisja som er redaktør i SprayDate.

Han anbefaler guttene å være litt mer selektive når de tar kontakt. Slik kan man også være mer sikker på at man faktisk har noe til felles med den man flørter med. Nisja mistenker at mange menn ville tjene på litt mer isvann i blodet og blir litt for ivrige når de skal finne drømmepartneren på nettet.

Ekteskap og barn
En annen populær sjekkeside på nettet er Nettvenn som drives av sol.no. Nettvenn har litt større spredning i aldersgruppen, de fleste er mellom 30 og 45 år gamle.

- Siden starten av Nettvenn har flere par rapportert at de har giftet seg eller blitt samboere, og senest i sommer var det et bryllup mellom to som hadde møtt hverandre på Nettvenn. 12 barn har også kommet til verden som resultat av at brukere har møtt hverandre, sier Esben Andre Holm som er produktsjef i SOL.

Den perfekte presentasjonen
Det finnes mange forskjellige teorier om hvordan du skal gjøre den perfekte presentasjon av deg selv på sjekkesidene. Etter å ha trålet gjennom de fleste eksperttips og forsøkt forskjellige fremgangsmåter vil vi anbefale disse tre hovedpunktene:

1) Spennende innledning
Allerede i navnet du velger kan du sette tonen slik at du får flere treff på din presentasjon. Noen velger å bruke sitt eget navn på presentasjonen mens de aller fleste velger heller et kallenavn. Om du velger et kallenavn som sier noe om deg selv, øker du også muligheten for at den typen kvinner du liker vil klikke seg inn på siden din. For eksempel er ”Knut1979” fint lite særpreget. Prøv heller med navn som ”Gourmet”, eller noe annet som er spesielt og kan beskrive litt om akkurat deg.

De første linjene i teksten er også viktige om du vil holde på oppmerksomheten. Husk at det er tusenvis av andre profiler som han eller hun kan vandre videre til om du ikke klarer å vekke interessen for din profil. Det er derfor viktig at du skriver noe som ikke er skrevet hundre ganger før. Et konkret spørsmål eller en utfordring kan være en måte å få han eller henne til å lese videre nedover på siden din.

2) Unik tekst
Neste skritt er å formulere en beskrivelse av seg selv som er så attraktiv som mulig for den som leser. Du behøver ikke å være noen stor forfatter, men språket er allikevel viktig. Om du vil være formell eller uformell, korrekt eller flørtende er opp til deg selv. Men husk at ufint språk og skrivefeil bare skremmer potensielle dater bort fra siden din.

Det er bedre å være spesifikk en generell og det er bedre å være original enn vanlig. Forsøk å beskrive et bestemt sted du har reist til eller en spesiell interesse du har. Da øker du også sjansen for at hun føler seg velkommen til å sende deg noen linjer fordi hun kjenner seg igjen i det du skriver eller bare blir nyskjerrig. At du liker fotball, turer i skog og mark og en fest i ny og ne er verken spesielt eller særlig engasjerende.

- Et tips kan være å få en venn til å beskrive seg selv og så bygge presentasjonen på denne beskrivelsen. Mange tror at det ikke er noe spesielt med akkurat dem, men det er jo ikke sant. En av våre brukere la ut en beskrivelse som var skrevet av moren hans. Det er original vri som også fikk mye oppmerksomhet, forteller Nisja i SprayDate.

3) Bruk bilde
Et siste viktig poeng er å legge ut et bilde sammen med beskrivelsen. Du behøver ikke å se ut som Brad Pitt eller Cameron Diaz for at et bilde skaffer ekstra trafikk til profilen din. Det er heller ikke nødvendig å bruke et bilde hvor du ser hele ansiktet tydelig om du ikke ønsker det.

Husk nettvett
Når flørtingen er godt i gang kan det også lønne seg å ha noen grunnregler for hvordan du skal oppføre deg. Det er for eksempel ikke regnet som en god ide å gi fra deg adresse eller telefonnummer før du har truffet den du flørter med. Det første møtet bør skje på et offentlig sted og ikke hjemme i din egen stue. Dette er ikke bare på grunn av risikoen for overgrep eller andre ufyseligheter. Det er nemlig også viktig at du har en mulighet til å trekke deg unna med en dårlig unnskyldning om kjemien overhodet ikke stemmer.

Mozon.no, 22.08.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer