Slik sjekker du pensjonen din

Med NorskPensjon.no og andre kalkulatorer får du raskt oversikt.

FOR SENT: Når du begynner å komme opp i årene kan det være for sent. Sjekk heller pensjonen nå. Foto: All Over Press
FOR SENT: Når du begynner å komme opp i årene kan det være for sent. Sjekk heller pensjonen nå. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Ta pensjonstesten i sommer! oppfordrer kommunikasjonssjef Anthon Andreassen i Storebrand.

Pensjon er ikke lenger så enkelt som det var, og mange variabler og fremmedord gjør det å sjekke pensjonen like lystbetont som å gå gjennom selvangivelsen for mange.

Men Andreassen mener det likevel er et nødvendig onde, og et onde som blir stadig mindre, da mange nettsteder hjelper deg på veien.

Les også: De som tjener lite betaler pensjonen til de som tjener mye

– Pensjonsopptjeningen er for de aller fleste helt avgjørende for hvilken levestandard du kan ha som pensjonist, sier Andreassen til DinSide.

– På den ene siden har man innstramminger i folketrygden, som fører til at man må innstille seg på å jobbe lenger for samme pensjon. På den andre siden ser vi at supplerende sparing blir en viktigere del av totalen. Det gjør det ekstra viktig å starte planleggingen av sin egen økonomi som pensjonist i tide.

Sjekk med kalkulatorer

Selv om pensjon har blitt en relativt komplisert affære, trenger det ikke være altfor komplisert å få en viss oversikt. Man har nå flere nettsteder for å sjekke pensjonen, som kan hente inn informasjon om hva slags ordninger arbeidsgiverne dine har, om du gir dem lov til det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer