Nytt skattekort for 2021

Slik sjekker og endrer du skattekortet

Fra 15. desember kan du se eller bestille skattekort for 2021, og mange kan gjøre det lurt i å ta en ekstra grundig gjennomgang av dette etter et år med mange økonomiske endringer - da slipper du å gå på en skattesmell kommende år. Vi guider deg gjennom skattekort-sjekken.

SKATTELISTER: Er du nysgjerrig på å vite hva for eksempel Petter Northug tjente i fjor? Slik sjekker du! Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert

Skattekortet regulerer at du betaler riktig skatt, samt avgjør om du får igjen eller må betale restskatt når skatteoppgjøret kommer.

Tirsdag 15. desember klokka 08:00 vil et nytt skattekort ligge klart til deg hvis du logger inn via Skatteetatens nettside, og siden det faktisk er slik at etaten ikke vet alt om deg, er det veldig lurt at du sjekker om grunnlaget for skattekortet ditt stemmer.

Ekstra lurt å sjekke grundig i år

I 2020 har flere av oss opplevd store endringer i egen privatøkonomi, for eksempel permitteringer eller rentekutt som påvirker henholdsvis inntekt og gjeld, og dette kan ha store innvirkninger på skatten du skal betale i 2021.

- Å sjekke skattekortet er viktig for å sikre riktig skattetrekk og unngå store overraskelser, sier avdelingsdirektør Ove Nyland i Skatteetaten.

Men, mange kan nok synes det er vanskelig, gjerne litt «skummelt» til og med, å gå inn og endre skattekortet sitt.

Derfor får du en steg-for-steg-guide her på Dinside, for å hjelpe deg å komme i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer