Slik skades du av mobilen

Leger sier de kan bevise hvordan mobilprat gir helseplager.

Publisert
Sist oppdatert

En gruppe irske leger sier de har funnet bevis for at mobilstråling påvirker mennesker, og påstår at hver tjuende engelskmann allerede er skadet av mobilbruk.

Symptomene på stråleskade kan være hodepine, humørsvingninger og problemer med hørselen.

Ekspertene anbefaler folk, og særlig barn, å begrense mobilbruken hvis de får hodepine eller andre symptomer.

I desember i fjor advarte også det britiske strålevernet barn mot å bruke mobiltelefon på grunn av den potensielle helserisikoen.

Forskningen er gjort av Irish Doctors Environmental Association (IDEA). De undersøkte 16 personer som mente de ble syke av å bruke mobiltelefon og var følsomme for elektromagnetisk stråling.

Personene ble grundig undersøkt i flere måneder. De var til legesjekk, fylte ut detaljerte spørreskjemaer om mobilbruk og tok medisinske tester som analyser av blod og lever.

13 av personene hadde symptomer som kvalme, hodepine og svimmelhet, noe forskerne mener er et tydelig tegn på at de ikke tåler stråling.

IDEA-lederen Philip Michael mener mobilbruk fører til skader i en stor del av befolkningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer