Slik skades spillerne

En norsk forsker har undersøkt hvorfor norske fotballspillere sliter med så mange skader. Nå oppfordrer han til strengere dømming på banen.

Publisert
Sist oppdatert

Fotball kan være farlig. I alle fall om du er bekymret for kroppsdeler som knær, ankler og hode.

Nå har den norske idrettsforskeren Thor Einar Andersen sett grundigere på hva slags situasjoner som fører til at fotballspillere blir skadet.

Han mener at fotballen nå trenger strengere dommere for å redusere skadene.

- Dommere bør bli strengere i typiske skadesituasjoner, og gjerne gi frispark eller gult kort ved sene taklinger og høye albuer i hodedueller. Muligens bør det også utarbeides strengere regler, slik at skaderisikoen i fotball reduseres, sier han.

Godt regelverkMen Andresens konklusjoner møtes med blandet applaus i fotballmiljøet.

- Fra dommernes synspunkt mener jeg at regelverket i dag ivaretar spillernes sikkerhet på en god måte. Spillere som bevisst utsetter andre for fare skal jo ha rødt kort og utvises fra banen, forteller den tidligere toppdommeren Rune Pedersen til Mozon.

Pedersen er nå dommerkonsulent i Norges Fotballforbund og synes ikke at det er nødvendig med strengere regler for å redusere skader.

- Fotball er jo en fysisk idrett med kroppskontakt, og da kan dessverre skader opstå. Men sikkerheten til spillerne kan ikke bare ivaretas av reglene til dommeren, her har lagledelsen og spillerne selv også et ansvar, mener Pedersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer