Slik skaffer du deg gratis e-bøker

Det er ikke bare bibliotekene som tilbyr.

GRATIS: Ei god bok behøver ikke koste noe - heller ikke på nettbrett, mobil eller lesebrett. Foto: ALL OVER PRESS
GRATIS: Ei god bok behøver ikke koste noe - heller ikke på nettbrett, mobil eller lesebrett. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Leselysten ser ikke ut til å ha blitt mindre etter at vi fikk lesebrett, Internett, nettbrett og smartmobil. Men det koster å kjøpe bøker, også om de er digitale.

Ei ny, norsk e-bok koster for eksempel ofte mellom 200 og 300 kroner på for eksempel Digitalbok.no, mens prisen for en ny bestselger på Amazon i gjennomsnitt ligger på rundt 150 kroner.

Mye billigere, eller helt gratis

Det må imidlertid sies at tilbudene er mange, både i norske og utenlandske e-bokhandlere. Ikke sjelden kan du sikre deg attraktive titler for godt under hundrelappen.

Noen bøker er også helt gratis hos de digitale bokhandlerne, trolig for å kapre deg som betalende kunde senere.

E-bøker med venteliste

Tradisjonelle papirbøker kan du selvsagt låne på biblioteket som før. Mindre kjent er det kanskje at du også kan låne e-bøker på samme måte.

Deichmanske Bibliotek tilbyr nå utlån av digitale bøker både for iPhone, iPad og Android-telefoner/nettbrett (app for både iOS og Android).

Lesebrett, for eksempel Kindle fra Amazon, kan du dessverre ikke bruke.

Digitale utlån har likevel en del begrensinger vi kjenner igjen fra den gamle, analoge bibliotekverdenen. Utvalget er begrenset (for eksempel tilbys bare 350 skjønnlitterære titler). Og siden hver bok bare «finnes» i fem «eksemplarer», er det ventelister på de mest populære.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer